KUNSTARTER I SAMSPILL

BALLADE SKRIVER:
Fotograf og regissør Ellen Ugelstad fortalte om møtet mellom musikk og film i form av Highasakites musikkvideotrilogi ”Silent Treatment”. Les Linn Carin Dirdals anmeldelse av Den kulturelle skolesekken-forestillingen på Fyrstikkalléen skole - F21 HER.

Når lerretet rulles ned og lyset slokkes, forvandles auditoriet på Fyrstikkalleen skole i Oslo til en kinosal. Settingen er med andre ord perfekt for programmet denne tirsdagsmorgenen, hvor fotograf og regissør Ellen Ugelstad står klar til å fortelle om møtet mellom musikk og film i form av Highasakites musikkvideotrilogi ”Silent Treatment”. Produksjonen er i regi av Den kulturelle skolesekken i Oslo, og publikum består av rundt 25 elever forankret i film og lyd på første videregående trinn. Dagens timeplan er dermed svært aktuell for den lydhøre gjengen som slenger seg ned i benkeradene.... (TRYKK PÅ BILDET SOM TAR DEG VIDERE TIL ARTIKKELEN)

PIRJO HONKASALO / MESTERKLASSE

Cecilie Semec og jeg moderer en mesterklasse med Pirjo Honkasalo under NORDIC DOCS 26-29.mai. Honkasalo er en av de mestvinnende nordiske filmregissører. Hun begynte på den finske filmskolen allerede som 17-åring, der hun studerte filmfotografi. Som 19-åring regisserte hun sin første film ”Age Class”. 23 år gammel, i 1970, ble hun den første kvinnelige spillefilmfotografen i Finland, på filmen Pilvilinna. Etter dette videreutdannet hun seg i film på Universitetet i Philadelphia i USA. Siden da har hun jobbet som regissør og fotograf på både spillefilmer og dokumentarfilmer, og hun fotograferer alltid sine dokumentarfilmer selv. Kameraarbeidet hennes er like imponerende som regiarbeidet. Se programmet her.

1.st of June update: And here is a summary of the masterclass put on paper by Hans Gerhard Meier.

DAGSREVYEN, P2 OG P1

I løpet av de siste 24 timene har bok og film vært eksponert på Dagsrevyen, kursdeltager Arne og regissør Ellen Ugelstad har vært hos Jacobsen på P1 og Kulturhuset på P2.

Du kan høre innslagene her. P1 og P2.

OSLO PREMIERE JEG SKRIVER

Søndag 22. mai kl 16 blir det Oslo-premiere på Litteraturhuset, med tekstopplesning og Q&A med regissør og forfattere i forkant av visningen. Thea Stabell moderer samtalen.

Når er du for gammel til å lære, når slutter du å skape bilder i hodet? "Jeg skriver" hadde premiere på dokumentarprogrammet på Bergen Internasjonale Film Festival.

Boka "Det er jeg som har skrevet det" som ble utgitt i høst, har samlet noen av tekstene som er blitt til på disse kursene. Det vil også bli boksignering i etterkant av visningen.

Velkommen!

FACEBOOK ARRANGEMENT HER!
NETTSIDE FILMEN
 

NRK HAR KJØPT JEG SKRIVER

Mandag 23. mai kl. 20.55 vises Jeg skriver på NRK2.   
                                                                                    
Jeg skriver er en kort dokumentar som lar de eldre komme til orde gjennom kreative og personlige tekster fra et langt liv. Filmen gir oss et unikt innblikk i en hverdag som sjeldent vies stor oppmerksomhet. Den er enkel, ærlig og intim i sin form, med tekster som skaper refleksjon hos seeren, sier Aira Planting, innkjøper i NRK. ( NETTSIDE FILMEN)
 

MAKING SENSE TOGHETER ATTENDING EDN`s OUTREACH PROGRAM

MAKING SENSE TOGETHER har kommet med på European Documentary Networks outreach and distribution workshop. Looking forward to explore the potential of reaching out to the audience!

During The Outreach and Distribution Workshop the selected project teams and the observers will be introduced to tools, mechanisms and considerations for launching, distributing and selling documentary films. This information and knowledge will during the three days lead to the implementation of a concrete outreach strategy for each of the selected projects.
sal.jpg

P2 - KULTURHUSET

P2 - journalist Siv Wammer har laget et innslag på  Kulturhuset: Samarbeidet mellom regissør Ellen Ugelstad og vokalist og låtskriver i bandet Highasakite har ført til en krysning mellom dokumentar- og kunstfilm. De har skapt et helt særegent møte mellom bilder og musikk.

Hør innslaget her.

JEG SKRIVER TIL BIFF 

Når er du for gammel til å lære, når slutter du å skape bilder i hodet? I denne dokumentaren møter vi en gruppe mennesker mellom 72 og 100 år som hver uke deltar på skrivekurs. Filmen gir et innblikk i noen av tekstene som skapes når de eldre får komme til orde. Filmen er tatt ut til konkurranseprogrammet under Bergen Internasjonale Filmfestival. Filmen vises søndag 27. september kl. 18 2015.